Sademetsän suojassa

on

Kiljahtelevat apinat, kiekuvaiset viidakkolinnut, lepakkojen lempeä lento ja koiralaumojen yöllinen ulvonta takaavat eksoottisen levon niin vuorilla kuin rannikolla. Sademetsä ei koskaan nuku.

Kiitos melatoniinin jetlagimme haihtui parissa päivässä. Täsmällinen aika Nuwara Eliyan ällistyttävän vaelluksen ja uskomattoman World’s End -rotkon kohtaamiselle. Teeviljelmien ja viidakon pukemat vuoret kätkevät sisäänsä trooppisen elämyksen vesiputouksineen ja vehreineen jokivarsineen. Aamukasteinen savanni kietoo matkalaiset syleilyynsä, pilvenreunojen kietomat vuoren huiput saavat haukkomaan henkeä. Mutaista jyrkännettä jaksaa kiivetä, kun kiitoksena on ihmisten pilaamaton, luonnon vaalima 50 metriä soljuva, suuri vesiputous. Kylään saapuessamme hämärän toivottaa tervetulleeksi majatalon vastakkaiselta rinteeltä kaikuva buddhalaistemppelin jokapäiväiset säkeet.

Teeviljelmävierailun ja huikean viidakkovaelluksen kruunaa hiljakseltaan monipuolisten maisemien läpi lipuva vuoristojuna Nuwara Eliyasta Ellaan. Avonaisessa oviaukossa kiikkuu kaksi onnellista reissaajaa ihastellen hienointa junanäkymää ikinä. Rinteille uskaliaasti rakennettu raide avaa satojen metrien teeviljelmäjyrkänteet, usvaisen viidakon ja vuorilta pulppuavat vesiputoukset aivan jalkojemme alla. Emme poistu ovelta koko 2,5 tunnin matkan aikana.

Täällä lepää sielu, tänne siitä osa jää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s