Komea safarisaalis

on

Vihreiden riisipeltojen ympäröimä Tissamaharama kätkee kainaloonsa kauniin Yalan luonnonpuiston. Aamupimeällä kankeamme raajamme korkeaan safarijeeppiin ja lähdemme pomppuisia teitä pitkin kohti hämmentävän upeaa elämystä. Näemme leopardin ja kaksi lekottelemassa kalliolla aamuauringossa. Tie on todella kurjassa kunnossa ja kroppa käy kovilla. Takapuolta särkee, niskajumi iskee, mutta reissureiskat eivät anna raihnaisuuden vaivata, koska edessä aukeaa vesipuhveleiden, elefanttien, parrakaiden apinoiden, kita ammollaan makaavien krokojen ja kirjavien lintujen paratiisi. Keskellä savannia seisoo lavastemaisen suureellisia kivipaaseja kuin jättiläinen ne maastoon olisi joskus viskaissut.

Halusimmepa tai emme, kohtaamme matkalla myös kaikilla viidellä jalallaan (!) seisovan, loukkaantuneen urosnorsun, joka on pariutumisajan kiihkossa hävinnyt tappelun taitavammalle. Luonnonpuiston väki on saapunut lääkitsemään yhä himokkaasti käyttäytyvää potilasta, joka nuokkuu seisaaltaan nukutuslääkkeen voimasta tien vierellä. Tämäkin tuli nähtyä. Norsun kaikki jalat. Vähän ällöttää, mutta irstaudesta huolimatta kuva siitä on saatava. Herranpieksut Se on iso.

Lounastauko vietetään kahdeksan vuotta sitten tsunamin tuhoamalla rannalla, joka on luonnonpuiston alueella ja pikkuruista kalastajakylää lukuunottamatta täysin autio. Kylä rakennettiin tsunamin jälkeen uudelleen ja uusia kalastajia saapui rannalle. Aalto vei kymmeniä kylän asukkaita ja puiston työntekijöitä.

Yhtään eläintä tsunami ei tappanut. Ne aavistivat aallon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s