Wiinisaari Waiheke

on

WAIHEKE, UUSI-SEELANTI. Aucklandista avautuvan tummaturkoosin meren täyttää kumpuilevat vanhat tulivuorten huiput. Yksi volkaanisten mullistusten synnyttämistä vehreistä saarista on mielettömän söötti Waiheke. Eräs niistä paratiiseista, jonka hipit löysivät vuosikymmeniä sitten. Yksi niistä paikoista, jonka notkelmiin myös kroisokset ovat sittemmin rakentaneet vaatimattomia piilopirttejään.

Waihekella on Aucklandia lempeämpi ilmasto. Saarta syleilee raikas merituuli ja lämpötila on pari astetta mannerta korkeampi. Meri lepää syrjäisissä lahdenpoukamissa, Coromandelin niemimaa suojelee Waiheken rantoja valtameren tyrskyiltä. Suuri-ikkunaisia rinnetaloja, joiden kaulassa edustavat valtavat houkuttelevat terassit. Kasvillisuus kuin Välimeren vehreimmässä lehdossa. Pieni kyläraitti uinuu kukkulan päällä. Rinteet peittyvät tähän vuoden aikaan massiivisista vaaleista verkoista, joiden alla kypsyy saaren arvokkain aarre.
Rypäleet.
Waihekella huhutaan valmistuvan maan parhaat viinit, joten matkalaisten pitää tietenkin testata huhu. Liekö osansa sievällä maisemalla ja talvella kalkkilaivan kapteenin kalmanväriin upotettujen ihmisten auringonkaipuulla, mutta leudon saaren rantojen kehdoissa nautitut lasilliset hellivät makunystyröitä täydellisesti. Ilmiömäiset hunajamaiset maut vievät jetlaginkin unohduksiin hetkeksi. Orvokkeja, liljoja, sitruunaa. Ripaus pehmeitä kuplia, ruusuvettä, persikkaa. Mielettömän täyteläiset maut.
Lopulta päiväretkeläisten on aika jättää hyvästit viiniparatiisille palata lautalla Aucklandiin. Huomenna lento eteläsaarelle.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s