Vierellä kulkevat koirat

on

Kun menet kauppaan, ne saattavat odottaa uskollisesti ovella. Ravintolassa tunnet tuijottavan katseen tai kuulet anovan vingahduksen ja tiedät, ettet ole koskaan yksin. Kulkiessasi kumpuilevia hiekkateitä ihan missä päin maailmaa tahansa, saat aina kumppanin vierellesi. Ja hän seuraa sinua, vaikka ukkonen taivaalta parahtaisi.

Se katse. Ne hännän heilautukset. Se pikkuinen rento sipsutus vierelläsi.
Näin on käynyt jo Intiassa, Sri Lankassa, Meksikossa, Guatemalassa, Dominikaanisessa, Indonesiassa, Albaniassa, Montenegrossa, Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Argentiinassa, Chilessä, Uruguayssa, Kambodzassa – ja mitä näitä nyt on.

Ne ilmestyvät tyhjästä, häntä heiluen, suunpielet piirakalla ja kieli poskella kuumuudesta. Kulkevat askeleen edellä ja välillä tarkastavat, tulemmeko perästä. Kun kuuma yllättää, ne käyvät pulahtamassa mereen, jokeen tai tieojaan. Ne seuraavat surffaria aalloille ja auringonpalvojaa hiekalle. Ne kaivavat santaa yltääkseen pintaa viileämpään kerrokseen.

Koirat. Ne ihanat. Erilaisia mutta aina samoja. Kaikkialla.


  
  
  

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s