Ei baskempaa, ei baskempaa

on

Anjovisten hopeiset selät kiiltelevät loisteputkien hehkussa. Vielä hetki sitten rasvassa uineet mustekalan lonkerot lepäävät aurinkokuivattujen tomaattien vierellä. Savulohi makoilee suuren tuorejuustoköntsän päällä vierellään käristetyt kinkkuherkkukoukerot. Rujosti alumiinipurkkeihin jätetyt sardiinit ja pinjan siemenillä koristeltu viikunahillo. Iso jyrkänne vuohenjuustoa, jonka laidalla keinuu kutsuva tummanvihreä kapristerttu. Tiukassa rivissä seisovat pintxos-komppanjat ovat valmistautuneet kohtaamaan nälkäiset lounastelijat Espanjan San Sebastiassa.

              
Pitsireunaiset tummat gallette-letut lepäilevät lautasella. Ne on päällystetty vuohenjuustolla, grillatuilla omenarenkailla ja mehevillä kinkkukuutioilla. Salaattilaahus koristaa taitellun letun oikeaa yläkulmaa ja seesamin siemenet kuultavat päällä kuin paljetit tanssijoiden meikoissa. Makeat Crepes-serkut huikkasevat viereisessä pöydässä. Toinen on käynyt kastautumassa Saint Jean de Luzissa merisuolalla maustettuun toffeekastikkeeseen. Toinen kätkee pulleiden reunojensa väliin jäätelöisen pistaasi-tiramisu-yllätyksen. Kevyt tomusokerointi ja voila, biarritzilainen iltapäiväkahviseura loikoilee valmiina valkoisella jälkiruokalautasella.

      
Kuohkeat patongit ja hikisukalta ylväänä tuoksahtava brie, pikkulasillinen huoneenlämpöistä bordeauxilaista punaviintä. Baskilainen vaniljatorttu ja lääkärin suosituksia uhmaava 5-senttinen espanjalainen juustokakku. Yksikerroksinen mantelimacaron ja toistensa kanssa kilpaa kiiltävät konvehtipallot. Quiche lorrainet, eclairet, muheva omenakompotti ja riemastuttava kolmen lajin Cafe Gourmand-jälkkäri.
Rakkaudella vuosisatoja jalostetut viinilajikkeet, yhdeksän litran tonkka, euron shampanja ja kahden killingin juotava kyykkyviini. Ylähyllyllä hehkuvat seitsemän erkin luksusroseet ja kympin vuosikertapunkut.
Baskimaa ja sen mieletön ruoka. Slurps.


  
  
  
  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s