Dominicalla Jack Sparrow’n jalanjäljillä

on

Olemme meloneet samalla joella, jossa Johnny Depp. Siis Johnny Depp! Tai siis oikeastaan Jack Sparrow.

Olemme ihailleet kahden suuren sinisen, Atlantin ja Karibianmeren kohtaamista pienen niemen kärjessä. Snorklanneet riutalla, jonka korallien välistä nousi shampanjakuplia. Uineet keskellä viidakkoa kanjoniluolaan, jonka sisältä löytyi viileää vettä pulppuava vesiputous.  
Olemme upottaneet jalat tuliperäisellä rannalla, veden alla olevaan polttavaan hiekkaan ja kaataneet kurkuistamme alas kotitekoista pähkinä-, kookos- ja passiopunssia. Olemme riuhtaisseet astetta voimakkaammat paikalliset rommidrinkit nimeltään Dynamiitit keskellä mangrovemetsää sijaitsevassa salabaarissa. Olemme nähneet punaisen auringon laskevan sihahtamatta turkoosiin Karibianmereen ja meloneet vehreää vehreämmällä, palmujen reunustamalla viidakkojoella.

Olemme syöneet pienen paikallisen hipsterikahvilan maailman parhaita croissantteja ja pällistelleet viime syksyisen hurrikaanin tuhoamia siltoja. Olemme jahdanneet GoPro-kameralla sateenkaarikaloja. Olemme kivunneet kiviröykkiöiden päälle kahden valtavan vesiputouksen juurelle ja ihailleet violetin sinistä kolibria hakemassa mettä tropiikin kukista. Pääkaupungin poliisilaitoksen keskellä on maan paras sporttibaari ja kaduilla soi korvia hivelevä reggae. Talojen maalareilla on ollut käytössään paletin kirkkaimmat sävyt ja torikauppiaiden kojut notkuvat eurooppalaiselle tuntemattomia, mielettömän makuisia hedelmiä.

    
Karibian parhaita puolia on saarihyppely, joten mekin lähdimme pitkäksi viikonlopuksi Guadeloupelta naapurisaareen Dominicaan. Kaksi tuntia lautalla ja olimme piskuisella, kauniilla Karibian saarella. Ihana, mieletön ja aito paikka, josta sanat eivät riitä kertomaan.
Ps. Dominica on oma valtionsa pienellä Karibian saarella Guadeloupen ja Martiniquen välissä. Moni sekoittaa sen Dominikaaniseen tasavaltaan, joka sijaitsee paljon syvemmällä Karibianmerellä. Siellä kävimme pari vuotta sitten.


Scotts Head, Dominica  
  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s