Kolme tapaa tyrmätä jet lag Bangkokissa

on

Ei ole ihan sama minkä mäntsälän katuja sitä jetlag-koomassa tarpoo. Eikä ole ihan sama, millaisen paikkaan herää aloittamaan uutta seikkailua. Aasian välietappeina tutuksi ovat tulleet Singapore, Kuala Lumpur, Shanghai Hongkong ja Peking. Tällä kertaa vauhtia haettiin Bangkokista.

Bangkok on aikaeron ja matkustuksen riuhtomalle matkaajalle mitä mainioin stoppipaikka: Suurkaupungista löytyy tarpeeksi ainutlaatuisia juttuja antamaan vauhtia lomamoodin löytymiseen ja kaikkea,mikä pehmentää lennon aiheittamaa fyysistä rääkkiä.

Thonglor.

Temppelit ja jokivarsi ovat kauniita, mutta todellista kaupungin sielua kannattaa fiilistellä muuallakin. Tässä kolme raikasta tärppiä kaupungin kokemiseen olitpa sitten läpikulkumatkalla tai siemailemassa Bangkokia pidempään.

1. Rentoudu ulkona

Bangkokilaiset eivät sulkeudu jääkaappeihin. Älä siis sinäkään. Toisin kuin monissa muissa Aasian kosteanläkähdyttävissä keskuksissa Bangkokissa ymmärretään ulkoilman, kattopuutarhojen ja vilvoittavien terassien arvo. Täällä ei tarvitse piiloutua pelkästään yli-ilmastoituihin sisätiloihin, vaan ulkona vietetään aikaa, vaikka keli olisikin paahtava. Ja näissä lämpötiloissa etenkin illalla ihminen kaipaa tähtitaivaan alle.

Hanki sellainen majapaikka, josta löytyy kattojen yläpuolinen allas pikkupuutarhoineen ja juo vilvoittavat drinksut auringonlaskun aikaan pilvenpiirtäjän katolla (Lebuan tower on varmaan tunnetuin, mutta monista hotelleista löytyy upeita kattobaareja. Me testasimme tällä kertaa Thonglorin Marriotin Octaven 45. kerroksen, toimi vauvankin kanssa. Ylimpään kerrokseen eivät perheen pienimmät päässeet, mutta toisiksi ylimmästä avautui mieletön näkymä yli kaupungin). Myös kahviloissa on ulkopaikkoja esimerkiksi Singaporea ja Hongkongia komeammin. Ne houkuttelevat etenkin vilpoisempina päivinä Pohjolan syystalvesta helteeseen sukeltanutta matkaajaa. Vaihda juoma jääkahviksi tai hileiseksi smoothieksi, jos tulee liian kuuma. Kävele paikkoihin, kun jalkakäytävä antaa myöten. Kaupungin henkeä saa siemailtua parhaiten siellä, missä tapahtuu – eli kadulla. Ja samaisesta paikasta löytyvät ne parhaat ruuatkin autenttisista kojuista, jos uskaltaa kokeilla.

Octaven alabaarista 45.kerroksessa näkee kauas pienimmätkin ruokailijat.
2. Palaa tulevaisuuteen

Mihinkään kauas ei vielä voi matkustaa ilman pitkää reissuaikaa ja järjetöntä jetlaggia. Juuri siksi Bangkokissa kannattaa vetää överit ja matkustaa samalla hetkeksi vielä kauemmaksi eli tulevaisuuteen. Nouse suurkaupungin liikenteen yläpuolelle ja fiilistele cityhehkua futuristisessa betoni-idyllissä auringonlaskun aikaan. Vaaleanpunainen taivas, keltapunaiset ajoneuvojen valot ja turkoosit loisteputket täydentävät tieteiselokuvan skeneä hipovan kokemuksen.

Me matkasimme tulevaisuuteen SiamCenterin ja MBK-teknologiaostoskeskuksen väliin jäävälle alueelle (National Stadium-pysäkki), jossa yksiraiteiset junat vilistävät kerroksissa pään yllä. Moneen kerrokseen rakennetussa, loisteputkien ja neonvalojen luvatussa kaupungissa jännän urbaanin tulevaisuusilluusion voi saavuttaa useammassakin paikassa.

3. Ota haltuun nousevat trendialueet

Me emme ole koskaan olleet kalliiden ostoskatujen ja suurien hotelliparatiisien perään, vaan enemmän meitä kiinnostavat ei-niin-isolla-rahalla-kyhätyt, omintakeiset kuppilat, persoonalliset boutique-hotellit, kiinnostavimmat pikkukaupat, kummallisiin kortteleihin rakennetut minigalleriat ja viehättäville pihapuutarhoille tuotu kokeileva uusi fuusiokaturuoka.

Thonglorin legendaarinen Bad Motel.
Arissa riittää kivoja kuppiloita rintarinnan. Osa viehättävimmistä sijaitsee sinnikkäästi piilossa pääväyliltä.

Asuimme tällä kertaa Thonglorissa, joka on tunnettu rennoista ravintoloistaan, orgaanisista kuppiloistaan ja pop up -kaupoistaan. Iltaisin kaikki tarvittava oli kävelymatkan päässä, jopa rattailla (tämähän ei ole itsestäänselvyys Bangkokissa). Alue on täynnä etenkin orgaanisia herkkuja tarjoavia keitaita, pikkuisia luomumestoja, viinibaareja ja tietenkin hämyisiä perijapanilaisia ravintoloita, koska alunperin japanilaisten kaupunginosahan Thonglor on.

Päivisin Thonglorista pääsee helposti Ekkamaihin (viereinen yksiraiteispysäkki, kävelymatkan päässä), josta löytyy samaisen hipsterisäväyksen lisäksi muutama suosittu maukas kansankeittiö ja vasta nousevaan trendialueeseen Ariin, jonka pikkukatujen katveisiin syntyy koko ajan viihtyisiä tyylikuppiloita (pidempi yksiraiteismatka, mutta ehdottoman väärti katuruokavaunuineen ja kaupunkipyöräkauppoineen).

Muutama temppeli kannattaa vierailla. Me kiersimme tällä kertaa kauniin Wat Phon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s